Mozgókönyvtár a Gyilkos-tónál. „Multikulturális Iglu”-ba invitálják a turistákat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Sajtóközlemény szerint Hargita megyében elérhető a NoMAD Library projekt Mobilkönyvtára. Multikulturális Iglu elnevezéssel augusztus 14-én helyezték el a Gyilkos-tó környékén, Szent István király emlékművével szemben, és október végéig látogatható. A Multikulturális Igluban több mint 300 különböző nyelvű és témájú könyvet találnak az érdeklődők.

A könyvek kicsitől nagyig minden járókelő számára elérhetők, kölcsönzésért, olvasásért nem kell díjat fizetni, csak az a kérés, hogy a könyvet használat után visszajuttassák a Mobilkönyvtár polcaira. Arra is buzdítjuk a jóindulatú turistákat, hogy adományozzák elfeledett könyveiket, hogy új életet, új értelmet kapjanak a projekt révén.

A NoMAD Library projekt a „tudás kulcsát” kínálja mindazoknak, akik nyitottak az olvasásra, különleges oktatási lehetőséget kínálva fiataloknak és minden korosztálynak. A mozgókönyvtárak természetes környezete összeköti az aktív és egészséges életmódot, de a könyvolvasás által kínált kikapcsolódást is a technológia és a mindennapi élet zűrzavara által uralt időben” – mondja George Tudor Brădean, a Pușcații Felfedezők Egyesületének aktív tagja.

A Pușcații Felfedezők Egyesületének hat tagja, Rareș (10 éves) és Simon László (Salvamont Gheorgheni) vett részt a Mobilkönyvtár felállításában.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azoknak a partnereknek és szponzoroknak, akik az évek során támogattak bennünket, valamint azoknak a névteleneknek, akik nem kívánták, hogy megemlítsük őket:

PARTNEREK: Astreea, Monturist, Gyergyószentmiklós Városháza, Salvamont Gyergyószentmiklós Helyi Közszolgálat, Vechiul Casino, Elena Ghiba Birta Nemzeti Főiskola és Aradi Gazdasági Középiskola.

SZPONZOROK: HAI Extrusion, Webasto, Arsat, Brenntag, Decathlon, DanEurotrans, Medinet Hygiene Consulting, Hennlich, Luar, Nagarro, Recycling Georgia, AgroTucudean, Clever Solution Point, BNB, Promun, Fabric016, Lgal Documents, Bulevard Print.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy