Nemzetközileg körözött nőt fogtak el Maroshévízen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ma reggel egy 37 éves, Valcea megyei nő jelentkezett a maroshévízi rendőrkapitányságon, hogy sértettként meghallgassák egy családon belüli erőszakkal kapcsolatos bűnügyi vizsgálati dossziéban.

A rendőrőrsre való belépéskor végzett ellenőrzés során az ügyeletes tiszt az eDAC alkalmazáson keresztül rájött, hogy az olasz hatóságok kiadatási elfogatóparancsot adtak ki a nő nevére. A nőt nemzetközileg körözték, és európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az olaszországi Firenzében 2023. július 27-én a bírák hat év börtönbüntetésre ítélték a nőt szervezett bűnözői csoportban való tagság és nagy kockázatú kábítószer-kereskedelemben való bűnrészesség miatt. A nő más bűntársaival együtt állítólag nagy összegeket gyűjtött Olaszországban a Holland Királyságból származó, nagy kockázatú kábítószer-kereskedelemből.

A mai napon a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség rendőrei elkísérték a nőt a Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróságra az európai elfogatóparancs megerősítésére.

Ezt követően a Marosvásárhelyi Rendőrfőkapitányság őrizetbe vételi és előzetes letartóztatási központjában tartják fogva Olaszországnak való kiadatás céljából.

  • fotó és információ Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy