Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei turistaösvények egy része a polgármesteri hivatalok gondozásába kerül

 

A Hargita megyei hegyimentők a városházáknak és turisztikai egyesületeknek „adnak örökbe” újonnan elkészített vagy felújított turistaösvényeket gondozásra, nyilatkozta hétfőn az AGERPRES-nek Fekete Örs, Hargita Megye Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának vezetője.

A közszolgálat vezetője elmondta, hogy az újonnan létesített, illetve felújított turistaösvények hossza meghaladja a 2.000 kilométert és a hegyimentőknek nehéz mindezt gondozni. Következésképpen a hegyimentők egy új, eredeti módszerhez folyamodtak- két, Székelykeresztúr térségben létrehozott turistaösvényt „örökbe adtak” a polgármesteri hivatalnak és egy turisztikai egyesületnek.

Az idézett forrás szerint a módszert ki szeretnék terjeszteni az egész megyére. Idén a Hargita megyei hegyimentők kb. 250 km turistaösvényt javítottak fel, vagy készítettek el.

Premierként készült el a két éjszakai turistaútvonal is az Egyeskő felé, ezeket fényvisszaverő festékkel jelölték meg. Fekete Örs elmondta, hogy a térségben sok turista jár, ez tette szükségessé ezt a fajta jelzést, és a megye több más pontján is szeretnének hasonlót megvalósítani.

A megjelölt 2.000 kilométer turistaútvonal közül 1500 digitalizálva van, információk Hargita Megye Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata oldalán találhatók. AGERPRES
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük