Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Székelyudvarhely: Négy bűnügyi eljárás illegális csatlakozás miatt a villamos és földgázhálózathoz

2021 február 10-én, előzetesen, specifikus nyomozási tevékenység során gyűjtött adatok és bizonyítékok felhasználásával a Hargita megyei rendőrök akciót szerveztek megnövelt erőkkel Székelyudvarhely területén, az elektromos energia és a földgáz lopás felderítése érdekében.

„Az akció alkalmával, amelybe az érintett szolgáltató cégek szakembereit is bevonták, 26 helyszínt ellenőriztek és 4 bűnügyi iratcsomót állítottak össze villanyáram és földgáz lopás miatt.

Egy helyi lakos által birtokolt ingatlanban és az általa adminisztrált kereskedelmi társaságnál illegális elektromos hálózati csatlakozásokat, és engedély nélkül végzett munkálatokat fedeztek fel az elektromos panelen.

Megállapítást nyert az is, hogy egy másik helyi lakos ingatlanát illegálisan csatlakoztatták a földgázhálózathoz, egy bárban pedig beavatkozások nyomát találták az elektromos panelen.

Az első becslések nyomán a szakemberek megállapították, hogy a villamos energia és a földgáz lopással okozott kár mintegy 150.000 lej”, közli a Hargita megyei rendőrség.

Az ügyben folytatódik a nyomozás a megállapított bűncselekményekre vonatkozóan, a nyomozás lezártával az ügyet a székelyudvarhelyi ügyészséghez továbbítják.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük