Önkéntesként járulj hozzá a gyerekotthonok lakóinak szebb jövőjéhez

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Nagyra növünk oktatási colaj-activitatiprogram meghosszabbítja őszi moduljának jelentkezési időszakát és felhívást intéz bármely korosztályhoz és bármely területhez tartozó egyénekhez a Nagyra növünk otthonok gyerekeinek megsegítése érdekében. Heti két órai játékkal és oktatással az önkéntesek átadnak saját tudásukból, bátorítják és motiválják őket egy jobb jövőért vívott harcban.

A projekt 25 megyét érint, az önkéntesek kettesével hetente meglátogatnak egy gyerekotthont, és kötetlenül, játékosan foglalkoznak a gyerekekkel. Segíthetnek az iskolai feladatok megoldásában (matematika, angol, történelem, stb.), kreatív műhelymunkába vezethetik be a gyerekeket (zene, tánc, képzőművészet, színház, stb.) vagy általános műveltségi ismeretek megszerzésében segíthetik őket, egészségügyi vagy polgári nevelést adhatnak. Továbbá együtt fedezhetik fel a környező világot oktató jellegű látogatásokkal a parkban, múzeumban, színházban, moziban.

A foglalkozások mindkét fél számára előnyösek. A gyerekek javíthatják iskolai eredményeiket, önbizalmukat, kommunikációs készségüket. Az önkéntesek többet kapnak, mint amit adnak a gyerekek energiájából és öleléseiből, egészen a szakmai tapasztalatig.

Az önkéntesek részéről nincs szükség előzetes gyakorlatra, a tevékenységet megelőzően részt vesznek egy tréningen, amelyen az otthonokban élő gyerekek szükségeivel és a velük való munkamódszerekkel ismerkedhetnek. Az önkéntesek 15. életévüket betöltöttek, komolyak és odaszántak, segítőkészek kell legyenek.

A következő, (december- március) modulra való feliratkozás határideje november 15-e, a http://goo.gl/XXOdCB honlapon található jelentkezési ív kitöltésével. Tréningek megszervezéséhez megyénként 30 jelentkezés szükséges. További részletek a www.ajungemmari.ro honlapon, önkéntesek rövid beszámolói találhatók a Facebook oldalunkon.

A Lindenfeld egyesület által kifejlesztett Nagyra növünk programban eddig 2500 önkéntes vett részt, 2000 gyereket támogattak a fővárosban és 25 megyében. Az „Add tovább a szenvedélyed” projekt 2015-ben elnyerte „Az év oktatási projektje” díjat az Önkéntesek Országos Gáláján.

A Nagyra növünk 4 megyében hosszabbította meg a jelentkezési határidőt: Fehér, Hargita, Hunyad, Vâlcea. A központok a megyeszékhelyen illetve más városokban találhatók: Fehér, Hargita (Csíkszereda, Maroshévíz), Hunyad (Déva, Hunyad), Vâlcea.

Fehér, Hunyad és Vâlcea megyékben felnőtt koordinátorokat keresnek, akik monitorozzák és kezelik a tevékenységeket, heti 4-5 óra munkát szánva erre. Az érdeklődők önéletrajzukat és szándéknyilatkozatukat az [email protected] címre küldhetik.

A Nagyra növünk program- Lindenfeld Egyesület

A Lindenfeld Egyesület egy civil szervezet, célkitűzése a sérülékeny csoportok társadalmi kulcsterületekhez való hozzáférésének megkönnyítése.

Legfőbb programja a Nagyra növünk, amely a gyerekotthonokban és hátrányos helyzetben élő gyerekek oktatását támogatja. Önkéntes és szakmai orientációs projektekkel, műhelyfoglalkozással, kreatív műhelyekkel, szociális-szabadidős tevékenységekkel igyekszik csökkenteni az intézménybe kerülés, az elhagyatottság, a családtól való elválás okozta traumát, visszaadni ezeknek a gyerekeknek az önbizalmat, és olyan képességekkel ellátni őket, amelyek által felelős és független felnőttekké válhatnak. Részletek a www.ajungemmari.ro oldalon.

Kapcsolattartó személy:

Iarina Stefanescu

Nagyra növünk programfelelős

0753- 192 263

[email protected]

www.ajungemmari.ro

https://www.facebook.com/ajungemmari

Az év önkéntese az Önkéntesek Országos Gáláján

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy