Politica lui Orbán a avut un efect nociv asupra comunității de maghiari din România

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Conform ultimului recensământ, populația maghiară din România a scăzut dramatic apropiindu-se de doar 1 milion de persoane. Văzând cât de rău a ajuns comunitatea lor, cei de la UDMR au început să bocească, iar cei de la Alianţa Maghiară din Transilvania să fie ipocriți.

Față de ultimul recensământ din anul 2011, numărul maghiarilor care trăiesc în România a scăzut cu 225.000,  ceea ce înseamnă enorm de mult. De ce s-a întâmplat asta? Varianta politicienilor maghiari din România o puteți vedea peste tot, că este publică.

Noi o să vă spunem varianta noastră care, credem noi,  este cea adevărată.

Pentru a își asigura supremația politică și a instaura dictatura în Ungaria, Viktor Orbán a avut nevoie de voturile etnicilor maghiari din România cărora le-a oferit cetățenie ungară pe bandă rulantă. Văzuți cu noua cetățenie în pașaport, mulți etnici maghiari din România nu au mai stat pe gânduri și au plecat în lume, cetățenia ungară oferindu-le facilități de deplasare suplimentare față de cea română. Viktor Orbán știa că acesta va fi efectul, dar având în România politicieni maghiari pe post de slugi și-a continuat politica de acordare a cetățeniilor în schimbul voturilor și a dat una dintre cele mai mari lovituri demografice etniei maghiare din România.

Uite așa, de la revoluție și până în prezent, politica ungară în România a contribuit la dispariția a aproape 40% din membrii comunității etnice maghiare și singurul care a avut de câștigat din tot acest declin demografic a fost, desigur, Viktor Orbán și câțiva politicieni maghiari din România care au făcut averi impresionante vânzând electoratul maghiar de fiecare dată.

Dincolo de declinul demografic catastrofal, comunitatea maghiară mai are o mare problemă. Politicienii maghiari  și-au ținut izolat și captiv electoratul blocând prin diverse mijloace ca maghiarii din România să învețe limba româna, astfel aceștia nu au putut urma studii superioare la facultățile din România, iar marea majoritate a celor care au mers sa studieze in Ungaria nu au mai revenit la sărăcia ce caracterizează comunitățile maghiare din România. Potrivit recensământului, doar 12,9% din maghiarii din România au studii superioare, ceea ce înseamnă o scădere drastică a nivelului de educație în rândul etniei maghiare. Acesta este un lucru extrem de grav pentru o populație, dar foarte bun pentru politicieni, deoarece lipsit de educație, electoratul este mai ușor de manipulat.

Văzând cifrele care arată o scădere a numărului maghiarilor din România cu aproape jumătate de la Revoluție și până acum, văzând că zonele cu populație majoritar maghiară au cele mai mici salarii din România, văzând că procentul de oameni cu studii superioare este mai mic în rândul etnicilor maghiari, putem trage singuri o concluzie bazată pe cifre, nu pe opinii sau propagandă. Politica lui Orban implementată în România cu ajutorul politicienilor maghiari a redus grav comunitatea maghiară, a dus la sărăcie și depopularea zonelor locuite de maghiari și a redus periculos de mult nivelul de educație al maghiarilor din România.
Din păcate acesta este adevărul. Politicienii maghiari din România au sacrificat maghiarii din România pentru interesele politice ale lui Orban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy