Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Konkrét lépések a Hargita megyei természeti és kulturális örökség digitalizálása irányába

 

A Hargita Megyei Tanács partnerként vesz részt az Interreg Europe által finanszírozott CD-ETA projekt “Természetes és kulturális örökség együttes digitalizálása” megvalósításában. A projekt célja a természeti és kulturális örökség digitalizálására vonatkozó politikák elfogadásának javítása, valamint a részt vevő régiókban a legjobb gyakorlatoknak az igényeiknek megfelelően történő előkészítése.

Tegnap a megyeházán a helyi szereplők csoportjának képviselői találkoztak a CD-ETA projekt keretében.

A találkozón bemutatták a Hargita megye természeti és kulturális örökségének digitalizálásával kapcsolatos helyi cselekvési terv első változatát.

A spanyolországi partner, a Saint Mary the Royal Alapítvány projektcsapata 2018 június 19-21 között szervezte meg a projekt hatodik tematikus szemináriumát a könyvek és levéltárak digitalizálása témában. Máthé Izabella, a Kájoni János Megyei Könyvtár munkatársa a Valladolidban szerzett tapasztalatokat osztotta meg a jelenlevőkkel.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.