Pénzösszeget utalt ki a kormány a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság számára

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A kormány visszaosztásból 2,7 millió lejt utalt a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság számára, miután az intézmény igazgatója, Elekes Zoltán Borboly Csaba megyei tanácselnökkel közösen Bukarestbe látogatott, ahol az illetékes minisztérium államtitkáraival találkoztak.

„Ez is azt bizonyítja, hogy ha nem emeljük fel a hangunkat, és nem fejezzük ki igényeinket Bukarestben, akkor nem érhetünk el eredményeket”- fogalmazott Borboly Csaba a kormányrendelet kapcsán. Hozzátette, a szükséges 19 millió lejből 2,7 milliót kapott a gyermekvédelem, ez több, mint amit a múlt héten ígértek, de a gyermekek és a hátrányos helyzetűek ellátása komoly felelősség, ezért további erőfeszítésre van szükség, és kiegyenlítésre településeink és a megye számára.

A Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság a többi országos gyerekvédelmi igazgatósághoz hasonlóan anyagi problémákkal küzd, mivel az alkalmazottak bérét megemelték, de a fizetésalapot nem növelte a kormány, illetve költségvetésük csökkent a tavalyhoz képest. Ezért a megyei tanács alintézménye a minisztériumtól kért segítséget. Ezenkívül a megyei tanács testülete legutóbbi rendkívüli ülésén úgy döntött, közösen japán sztrájkba lépnek, szolidaritásuk jeléül.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy