Pert nyert a kórház a Pénzügyminisztériummal szemben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 2010-es év folyamán az alkalmazottak fizetéséből visszatartott összegért perelt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.Az egészségügyi egység a pert megnyerte, a pénz már az alkalmazottak számlájára került.

A kórház managere,dr.Demeter Ferenc az Agerpresnek elmondta,hogy a 2010-es bércsökkentést követően a Sanitas szakszervezet beperelte az egészségügyi egységet a pénzösszeg visszaszerzése érdekében és meg is nyerte a pert.A kórház viszont a Pénzügyminisztériumot perelte be.

A Hargita megyei Törvényszék első fokon nem a Kórház javára döntött,de a Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróság kimondta,hogy a Pénzügyminisztérium át kell utalja a 2010-ben lenyirbált pénzösszeget.

A Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróságnak a bemutatott bizonyítékok alapján hozott döntését igazságosnak tartom és az csak természetes,hogy a levont összegek visszakerüljenek alkalmazottaink számlájára,nyilatkozta a CsMSK managere.

Az idézett hírforrás szerint a kórház minden alkalmazottja megkapta a pénzt függetlenül attól,hogy szakszervezeti tag volt-e vagy sem.

Forrás:punctul.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy