Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Veszélyben levő állatok azonosítása érdekében tevékenykedtek a Hargita megyei rendőrök

 

2023 április 20-án az Állatvédelmi Iroda rendőrei, a galócási rendőrőrs rendőrei a maroshévízi és galócási helyi tanács képviselőivel közösen, különböző helyszíneken igazoltatási tevékenységet végeztek a veszélyben lévő állatok azonosítására, valamint a jogszabályi rendelkezések be nem tartása esetén megtették a szükséges intézkedéseket.

„Az akciót követően 14 olyan kutyát azonosítottak, amelyek valós veszélyt jelentettek a környék lakosságára, ezért elhelyezték őket a maroshévízi kutyamenhelyen.

Ezzel egyidejűleg 3 olyan állattulajdonost is ellenőriztek, akik nem tettek eleget a tulajdonjoggal kapcsolatos jogszabályi kötelezettségeinek, és 4 büntetést róttak ki”, közli a Hargita megyei rendőrség.

A rendőrség felhívja a polgárok figyelmét arra, hogy a kutyák kísérő nélkül való szabadon hagyása maga után vonja a kutyák befogását a területi közigazgatási egységek önkormányzata által, az 55/2002-es sürgősségi kormányrendelet értelmében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.