Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pontosítások a Hargita megyei Rendőr-felügyelőség részéről: Maroshévíz rendőrparancsnoka a rendőrcsapatok létszámának méretezésével próbálja csökkenteni a SARS-CoV-2 fertőzés kockázatát

A Hargita Megyei Rendőr- felügyelőség szóvivője, Gheorghe Filip egy sor pontosítást tett a Hargita Újságnak, miután ez megjelentette az Europol Szakszervezet képviselőinek nyilvános posztját a maroshévízi rendőrség parancsnokának döntése kapcsán.

Kezdettől fogva kijelentette, hogy a rendőri szolgálatot a nap mind a 24 órájában el kell látni.

„Természetesen bizonyos területeken különös sajátosságokról beszélünk, például a Maroshévízi Rendőrségnél ez a döntés azért született, hogy valahogy megkülönböztesse a munkarendet abban a kivételes helyzetben, amelyet most átélünk. Úgy értem, ez egy különleges helyzet, még különlegesebb intézkedéseket hozunk. Megpróbáljuk kideríteni, hogy nincs-e jobb eredményünk ilyen módon. Természetesen egyrészt kollégáink biztonsága, másrészt az általuk nyújtott hatékonyság a közösséggel, az állampolgár biztonságával kapcsolatos.

Mivel figyelembe kell vennünk az operatív helyzetet is, jól láthatják a téli szezonban, nem hagyhatunk lefedetlen területeket a közúti forgalom figyelemmel kísérésében, a forgalom áramlásának biztosításában, a forgalom irányítása szempontjából, ha szükséges, sőt bizonyos útszakaszokon bizonyos tilalmak stb. Közeleg az ünnepi időszak, amelyről tudjuk, hogy a karácsonyfák szempontjából némileg csábító a karácsonyfák illegális értékesítéséből származó bevétel.

Röviden, meg kell adnunk ezeket a munkameneteket, cselekvési irányokat, és ezeken felül, amint tudjuk, meg kell fontolnunk az új koronavírus terjedésének lehető legnagyobb mértékű korlátozását is. És akkor ezt a döntést hozták, hogy lássák, működik-e, tekintve, hogy Maroshévízen csaknem 5 ezrelékről van szó, ami elég sok. Nagy figyelmet kell fordítanunk az ottani helyzetre, meg kell próbálnunk beavatkozni a rendelkezésünkre álló lehetőségek szerint annak érdekében, hogy megállítsuk, csökkentsük, korlátozzuk a fertőzés kockázatát. ”

 

A nappali és éjszakai csapatok úgy lettek kialakítva, hogy ha az egyik rendőr megfertőződik a SARS-CoV-2-vel, akkor elkerülhetővé válik az összes kolléga fertőződése. A munkarend megkülönböztetése miatt a rendőrség sokkal ritkábban fog találkozni, így jelentősen csökkentve a fertőzés kockázatát. A maroshévízi rendőrkapitány az operatív helyzet, a fertőzési index függvényében próbálja méretezni a személyzetet és a rendőrök számát.

“Ne gondolják, hogy ha egy rendőr 18: 00-kor elhagyja a műszakot, senki sem lesz a helyén. Valamennyi területet lefedik a közbiztonsági járőrök és a közlekedési rendőrök. Nyilvánvaló, hogy ezeken kívül, amint az normális, más csapatoknak fel kell készülniük a beavatkozásra. Például, ha bűncselekményt követnek el, akkor nagyon jól tudjuk, hogy a helyszínen nyomozó csoportokra van szükség.

Köszönetet mondunk azoknak, akik gondoskodnak a rendőrségről, szabadidejükről, erőfeszítéseikről, és biztosítjuk őket arról, hogy mi magunkról is gondoskodunk, mint rendőrökről és azon közösségek tagjairól, amelyeknek részesei vagyunk. Nyilvánvaló, hogy magunkról is gondoskodnunk kell, de van néhány nagyon világos hatáskörünk is, amelyre a munkaköri leírás, a rendőrként letett eskü kötelez. Kategorikusan! És akkor vállalnunk kell ezeket a felelősségeket, és becsülettel, valamint a hatályos rendelkezések tiszteletben tartásával kell teljesítenünk. ”

Gheorghe Filip szerint a maroshévízi rendőrség által kitalált megoldás egy meghatározott időre szól, hogy lássák, működik-e és javítható-e.

“Senki sem határozta el, hogy egy bizonyos programot leszögez. Ne gondolják, hogy a rendőrség eddig nem váltott műszakban dolgozott. Vannak rendőrök, akik műszakban dolgoznak, vannak rendőrök, akik felváltva dolgoznak, vannak mindenféle programok, amelyeket operatív helyzetekben és az igények szerint próbálunk összehangolni, egyrészt intézményünk, másrészt pedig a közösség által támasztott igények. Nem vagyunk üzletben, bezártunk, feltettük a lakatot és hazamentünk. Semmiképpen. A rendőri szolgálatnak állandónak kell lennie, a nap 24 órájában, a hét minden napján. “
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.