Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Előkészületek Csíksomlyón

 

Ferenc pápa romániai látogatásának idején az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség- IGSU- minden intézkedést megtesz a potenciális vészhelyzetek hatékony kezelésére.

Az ország négy városában, ahol Őszentsége misézik és találkozik a zarándokokkal, ott lesznek a SMURD tűzoltók és mentősök, akik segítséget és elsősegélyt nyújtanak az embereknek. A hívők és a helyi lakosok sürgősségi orvosi segítséget kérhetnek és kaphatnak az elsősegélynyújtási pontokon és az ezeken a területeken található SMURD mobil kórházakban.

Az esemény résztvevőit kérik, hogy saját biztonságuk érdekében kövessék a helyszínen található hatóságok ajánlásait. Továbbá ha vészhelyzetben levő személyt látnak vagy esetleges vészhelyzet szemtanúi, azonnal értesítsék a közelben levő IGSU személyzetet, vagy jelentsék az esetet a 112-es segélyhívó számon.

Tanácsoljuk a lakosságnak, hogy kövesse az időjárás-előrejelzéseket azokon a területeken, ahol a pápa látogatása történik, és a helyzettől függően megfelelő ruházatot viseljenek. Szélsőséges időjárási jelenségek esetén javasoljuk, hogy a jelenlévők távolodjanak el a fáktól, villanyoszlopoktól vagy hirdetőtábláktól, és vonuljanak fedezékbe.

Csíkszeredában 9 mobilkórházat és elsősegélynyújtó pontot alakítanak ki a következő helyszíneken:

  1. a megyei kórház udvarán,
  2. a csíksomlyói nyeregben a Csíkszentlélek felé vezető kereszteződésnél,
  3. a csíksomlyói nyeregben, a csíkpálfalvi kereszteződésnél,
  4. a csíksomlyói dombon, az erdő szélén (4 kórház),
  5. a csíksomlyói kegytemplom melletti parkolóban (2 kórház)Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.