Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fa árát 400 lejre korlátozták köbméterenként. Románok százai vártak erre a döntésre

 

A kormány október 5-én, szerdán jóváhagyta a tűzifa köbméterenkénti árának 400 lejben történő korlátozását – jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter.

“A koalíciós megbeszéléseket és az árplafonról szóló döntést követően a mai napon elfogadtuk ezt a sürgősségi rendeletet, amellyel a tűzifa, faapríték, fűrészpor és a többi fa árát köbméterenként 400 lejben állapították meg áfával együtt.” – mondta a környezetvédelmi miniszter a kormány ülése után.

Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter hangsúlyozta, hogy erre a védelmi intézkedésre a polgárok számára szükség van, akárcsak az áram és a földgáz esetében.

Az árplafont a kormányülés elején jelentette be Nicolae Ciucă miniszterelnök.

A kormány sajtóirodája szerint a fa felső árhatárának változása a törvénytervezetben eredetileg bejelentett 500 lejes árhoz képest a miniszterelnök kérésének eredménye. Ezenkívül a kormány 130.000 köbméter tűzifa-támogatást hagy jóvá a Moldovai Köztársaság számára.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.