Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prezentarea Jandarmeriei Române la „Bursa profesiilor” – Toplița

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Jandarmii harghiteni au răspuns ieri invitației Școlii Gimnaziale „Sfântul Ilie” din municipiul Toplița, de a participa la „Bursa profesiilor”.

În fața a 80 de elevi de clasa a VII- a de la instituțiile de învățământ de pe raza municipiul Toplița, un jandarm din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița, însoțit de trei elevi-jandarmi aflați în practică și-au prezentat motivele lor pentru care au ales să îmbrace uniforma bleu- jandarm, dar și despre calea pe care trebuie să o urmeze un elev pentru a-i deveni coleg. Ce calități trebuie să aibă, ce trebuie să ofere și ce primește la schimb un tânăr ce își dorește o astfel de carieră, care sunt misiunile și provocările zilnice la care trebuie să facă față jandarmii harghiteni, ce condiții de școlarizare le sunt oferite în instituțiile de învățământ de profil, aici intervenind cu detalii cei trei elevi aflați în practică, condițiile de muncă și în ce domeniu de competență a Jandarmeriei Române pot să-și desfășoare activitatea în județul nostru.

Dacă prezentarea a avut sau nu un impact asupra elevilor, o vom vedea în cadrul activităților de recrutare viitoare, cert este că la ora actuală inspectoratul nostru are înscrise 4 candidate pentru instituțiile de învățământ superior ce formează viitori specialiști pentru Ministerul Afacerilor Interne, iar procesul de depunere a cererilor pentru școlile postliceale continuă până pe data de 15 noiembrie.

Bursa a avut loc la Liceul Teoretic „Kemény János Elméleti Líceum” din același municipiu.

Activitatea de recrutare a personalului din această instituție este una cu caracter permanent iar pentru acest fapt, suntem prezenţi la numeroase evenimente care au, ca profil, acest domeniu de activitate, fie că sunt organizate de instituţii de învățământ sau instituții publice. Sunt de interes şi activitățile proprii, organizate la sediul unităților școlare, la sediul subunităților, dar şi întâlnirile cu elevii din învăţământul preuniversitar în cadrul programului „Şcoala altfel! Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Principala modalitate de a accede în carieră, în Jandarmeria Română, este școlarizarea în instituții militare de învăţământ ale M.A.I., ce pregătesc resursa umană. Pentru unele posturi care nu se pot ocupa prin recrutare din sursă internă, se pot organiza concursuri cu recrutare din sursă externă, în vederea încadrării directe.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.