Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Közel 25 millió lejre pályázik a megyei kórház és Hargita Megye Tanácsa

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház partnerségben Hargita Megye Tanácsával egy

24.594.558 lej érétékű pályázatot nyújtott be a POIM (Nagy Infrastuktúra Operatív Program) keretében a koronavírus okozta egészségügyi krízis kezelési kapacitásának megerősítése érdekében.

A POIM keretében nyújtott finanszírozás lehetőséget nyújt a kórházaknak, hogy hogy növeljék képességüket a Sars-Cov-2 világjárvány okozta helyzet kezelésére. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Hargita Megyei Tanács, amelynek alárendeltségében a kórház működik, 24 594 558 lej összegű pénzeszközökre nyújtott be július 3-án nyújtott be pályázatot. A program keretében -a támogathatósági követelményeknek megfelelve – a kórházak finanszírozást kapnak a koronavírus-járvány kezelésére február 1. és december 31. között felmerült költségek fedezésére. Ugyanakkor támogatást nyújtanak a Covid-19 megelőzésére és a betegek ápolására szolgáló készülékek, gyógyszerek és felszerelések beszerzésére is.

A csíkszeredai kórház által benyújtott pályázatban támogatást kértek az orvosi felszerelések (fogorvosi egység, röntgencső), gyógyszerek, reagensek, orvosi fogyóeszközök (maszkok, steril köpenyek, csizma, sapka, kezeslábas, arcvédő, védőszemüveg) költségeire. Ugyanakkor, a finanszírozás elnyerése esetén a kórház antiszeptikumokat és fertőtlenítőszereket, orvosi eszközöket (például szellőztető eszközöket, hemodialízis eszközt, valós idejű PCR eszközt, életfunkciós monitorokat, injektorokat, mikroszkópot, intenzív terápiás ágyakat), gyógyszereket és fogyóeszközöket is vásárol.

“A koronavírus járvány mindenkit meglepett. A betegségek hulláma később érkezett hozzánk, mint az ország más régióiban, időnk volt felkészülni gyógyszerekkel és védőeszközökkel a betegek és a munkavállalók számára. Sok adományt kaptunk, de ezzel együtt a felkészülés nagy pénzügyi erőfeszítéseket jelentett a kórházunk számára. A pályázat összeállításakor arra törekedtünk, hogy visszatérítsünk bizonyos összegeket, és – a tervezett beszerzésekkel – az intézmény fejlesszük”- mondta Dr. Konrád Judit, a kórház vezetője.

“A járvány kezdete óta a Hargita Megyei Tanács és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fokozott tevékenységet folytat. Átcsoportosítottuk a pénzeszközöket, szerveztünk adománygyűjtést minden társadalmi réteghez szólva, modulos kórházat építettünk a betegek számára szükséges feltételek biztosítása érdekében, és számos intézkedést tettünk a lakosság biztonsága érdekében. Remélem, hogy a projekt az elsők között lesz, és így megtérülnek a kórház által eddig a betegek védelmére és gyógyítására befektetett összegek. Így a rendelkezésére bocsátott összegeket felhasználhatjuk a kórház fejlesztésére “- mondta Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke.

További részletek Borboly Csaba facebook oldalán:

Közel 25 millió lej értékű pályázat

👍Jó hír! Közel 25 millió lej értékű pályázatot nyújtott be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és Hargita Megye Tanácsa. A projekt a koronavírus elleni védekezés költségeit téríti meg, illetve egyes eszközök, gyógyszerek beszerzését finanszírozza. 💪A járvány megjelenése óta megfeszített tempóban dolgoztunk. Remélem, hogy az elsők között lesz a pályázat, és megtérülnek azok a költségek, amit eddig a kórház a járvány elleni védekezésre és a gyógyításra fordított. Az így felszabaduló összeget pedig a kórház további fejlesztésére fordíthatjuk.👏Köszönjük az eddigi segítséget, kérjük, továbbra is támogassák a élvonalban dolgozókat.📲Kérem osszák meg a videót!

Gepostet von Borboly Csaba am Freitag, 3. Juli 2020
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.