Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyét népszerűsítették egy erdélyi turisztikai vásáron

 

A Hargita Megyei Tanács keretében működő Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás részt vett a brassói Transylvania Tourism Fair turisztikai vásár XII. kiadásán, március 22- 24 időszakban.

Ez az ötödik idegenforgalmi vásár, amelyen az egyesület idén a Visit Harghita alkalmazást, valamint különféle turisztikai programokat és látnivalókat kínál.

Brassó megyéből sok turista veszi az irányt Hargita megyébe, és ez a kiállítás jó alkalom volt az érdeklődőkkel való találkozásra és visszajelzésre, mert a vásárt olyan emberek látogatták meg, akik jobban szeretnék megismerni az erdélyi megyéket.

Első nap leginkább Csíksomlyó iránt érdeklődtek a standot meglátogató vendégek, de egész hétvége folyamán nagy népszerűségnek örvendtek a gyimesi szóróanyagok, és a Székelyföldi Legendárium térképei, valamint a Hargita megyei bakancslista is. A háromnapos turisztikai vásáron a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás- ADI Harghita- csapata mellett részt vettek szombaton a székelyudvarhelyi, vasárnap a maroshévízi turisztikai iroda munkatársai is.

A Visit Harghita alkalmazást az INSiGHTS nemzetközi projekt részeként készítette el Hargita Megye Tanácsa, Bíró Barna Botond alelnök koordinálásával. Az alkalmazás nemcsak a turistáknak nyújt támpontokat, hanem az utazási irodáknak is.

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás célja a megye potenciáljainak, értékeinek bemutatása mellett kapcsolatok építése, felmérni a turisták igényeit, illetve a jó példákból tanulva új ötleteket ültessen itthon gyakorlatba.

A Visit Harghita applikáció fontos szerepet tölt be idén Ferenc pápa csíksomlyói látogatása és a XV. Hargitai Megyenapok programkínálatának népszerűsítésében is.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.