Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Protest spontan al finanțiștilor harghiteni

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

ANAF

Peste 350 de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita au întrerupt marţi dimineaţa programul cu publicul şi au intrat în grevă spontană, nemulţumiţi de discrepanţele salariale dintre ei şi unii angajaţi ai Ministerului Finanţelor. Protestul a paralizat activitatea cu publicul.

Motivația acțiunii spontane a fost aplicarea prevederilor OUG 47 din 2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 și unele măsuri bugetare, prin care a fost prevăzută o creștere salarială semnificativă pentru angajații din aparatul central, văzută ca o discriminare de către cei din teritoriu și nesusținută prin motivația gradului de dificultate. Reprezentanții salariaților au susținut că nu se justifică această diferențiere, operațiunile fiind aceleași, mulți specialiști de la nivel local fiind antrenați, prin delegări de competență, pentru acțiuni în zona contribuabililor mari.

Finanţiştii vor lua o decizie privind viitoarele măsuri de protest, în funcţie de hotărârea pe care o va lua Guvernul în şedinţa de marţi, referitoare la modificarea ordonanţei de urgenţă considerată discriminatorie.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.