Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A maszk viselése kötelezővé válik Csíkszeredában a nyílt terekben. Új korlátozások is érvénybe lépnek

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

 

Az esetszámok rohamos növekedése miatt szigorításokat vezetett be a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság: október 20-tól kötelező a maszkviselés nyílt téren is, tilos közönséget vonzó kulturális rendezvények szervezése és korlátozzák a gyülekezési jogot, szerdától pedig visszavezetik a kötelező létszámkorlátozást az üzletekben.

Az elmúlt héten 590 új koronavírus-fertőzést jegyeztek a megyében – több mint kétszeresét az azelőtti hét 267 esetéhez képest –, és a megyei katasztrófavédelmi bizottság informális adatai szerint az új fertőzések arányának szempontjából Csíkszereda is meghaladta immár a 3 ezreléket. Ezért a helyi szerv újabb korlátozó intézkedések bevezetéséről döntött október 19-i ülésén – közölte sajtótájékoztatón Ráduly Róbert Kálmán polgármester.

A bizottsági határozat értelmében október 20-tól kötelező a maszkviselés Csíkszereda utcáin is. A szigorítás nem érvényes Hargitafürdőre, Zsögödfürdőre és Csibára, de érvényes a város teljes belterületére – a nyílt utcán, tereken is.

Határoztak arról is, hogy ugyancsak keddtől kezdve betiltanak mindenféle kulturális rendezvényt, amely közönséget vonz (színház, mozi, néptánc stb.), ugyanakkor betiltják a köztéri rendezvényeket is (megemlékezések, tüntetések, felvonulások).

Október 21-től létszámkorlátozást vezetnek be valamennyi üzlet, áruház esetében.

A bizottság ugyanakkor kéréssel fordul a világi és egyházi vezetők, véleményformálók felé, hogy minden lehetséges alkalommal ők is hangsúlyozzák a maszkviselés és az óvintézkedések betartásának fontosságát.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük