Ráduly Róbert, férfi vagy pojáca?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Egy sor buta gesztus és vidéki sunyi vicc kísérte Ráduly Róbert „trónra lépését”.

A trikolór szalaggal kapcsolatos állott viccek, az állam jelvényeire irányuló gyerekes gesztusok rámutatnak milyen gyenge is valójában Ráduly Róbert.

A politikus infantilizmusa onnan ered, hogy ellenséges viselkedését az ország szimbólumaival szemben félve és csak egy kedvező környezetben van mersze kifejezni. Ha valódi politikus lenne, a pártjához tartozó parlamenterekkel tanácskozna és benyújtana egy törvénytervezetet arra vonatkozóan, hogy a Hargita megyei polgármesterek székely zászlós szalagot viseljenek. Vagy írhatna egy nyamvadt levelet Románia Kormányához, melyben az ország szimbólumai viselésének kötelezettsége alóli felmentését kérné. De nem, Ráduly Róbert nem az a nagy magyar harcos, aminek látszani szeretne. Ő csupán egy képmutató, aki azt állítja, hogy a magyarokért harcol, ezt pedig csak a magyaroknak mondja, mert nincs bátorsága és férfiassága a kormánytól kérni azt, amivel csak dicsekedik, hogy megszerzi a magyarok számára.

Hol volt Hargita megye prefektusi hivatalának képviselője ezen a ceremónián? Nehéz megmondani. Habár fizikailag jelen volt, elméjében pokémonok után rohangált. Netán egyetértett a procedúra lefolyásával? Amennyire mi ismerjük… nem nagyon. Amilyen módon megnyilvánult, Ráduly Róbert újból bebizonyította mindenki számára, hogy az események meghaladták, és grófi viselkedése idejétmúlt. A magyar választóközönségnek egy igazi városgazdára van szüksége, aki konkrét megoldásokat kínál egy gazdaságilag visszamaradott, munkahelyekben és vállalkozási lehetőségekben szegény város fejlesztésére. Mindez annak a Ráduly Róbertnek és csapatának köszönhető, akik 12 éve kormányozzák a várost.  Az a viselkedés, amivel a polgármesteri székbe való beiktatásakor mellőzte a törvény előírta kötelezettségeit, teljesen megalapozatlan és valószínűleg a korrupciós perének kimenetelétől való félelméből fakad. Ezzel a magyar választók is tisztában vannak, akiket Ráduly Róbert ismét figyelmen kívül hagy, és akiket újból a törvényes rend ellen provokál. Máskülönben a magyar választók világosan üzentek az effajta politikusoknak az urnáktól való távolmaradásukkal. Ráduly ellenben megfeledkezik egy fontos dologról: az emberek felébredtek, miközben ő egy fogalmi csapdába szorult támogatóinak egy kis csoportjával, akiket a valóság és az élet rendes folyása egy adott ponton félre fog állítani, hogy helyet készítsen az egészséges valóság számára, amely felemeli a várost és ezt a vidéket kiemeli abból az elszigeteltségből, amelybe a Ráduly Róbert félék sodorták. Éppen azok, akiknek biztosítaniuk kellene mindenkinek a lehetőséget az itthon maradásra és ne kényszerüljön külföldre távozni a megélhetésért a lakosság.

Ráduly Róbert úr, a ziarharghita.ro kiadvány megadja önnek a lehetőséget valódi férfiként és nem bohócként bemutatkozni. Egy Románia Kormányának címzett levelet várunk öntől, amelyben megmagyarázza, miért izzad a trikolór szalagtól és miért nem szeretné viselni. Nyílt levelét megjelentetjük, és a Kormányhoz továbbítjuk, nyilvános választ várva.

Meg szeretnénk látni, hogy Ráduly Róbert csak egy pojáca-e, aki a magyarok előtt viccelődik, vagy van mersze ugyanazt elmondani Románia Kormánya előtt is. Sok magyar halt meg a kommunista börtönökben, olyan dolgokért harcolva, amiben hittek. Lássuk Ráduly Róbertnek van-e bátorsága egy nyílt levelet megírni?

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy