„Tábor vagy fesztivál?”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Szűcs Péter az Erdélyi Magyar Ifjak Szövetségének alelnöke sajtótájékoztatót tartott az EMI táborban, 14:30 órai kezdettel. A sajtótájékoztatón Sorbán Attila Örs elnök adminisztratív okok miatt nem lehetett jelen.

Az alelnök a hatóságok akadékoskodásáról tett nyilatkozatával indította a sajtótájékoztatót. Minden évben szigorúan ellenőrzik a hatóságok a tábort mivel az egy magyar rendezvény. De Szűcs Péter szerint soha nem adódtak problémák az ellenőrzéskor, a tábor megfelelt az előírásoknak.

Komoly feladat volt a jó hangulatot biztosító előadókat összeválogatni és meghívni úgy, hogy az előző évek színvonala megmaradjon. A közönség, a különböző falunapokon megszokta a díjtalan belépést, a táborban pedig 30 lej a napi belépő. Mindezek ellenére a szervezőknek sikerült olyan nagy neveket meghívni, mint a Road, Beatrice, Kalapács, stb.

A szervezők évről évre azt mérlegelik, hogy tábor vagy inkább fesztivál jellege legyen-e a rendezvénynek. Szűcs Péter véleménye szerint a tábor jelleg jobb, mint a fesztivál, ugyanis a tábor barátságosabb, más a hangulata. Az idei tábor több magyar hagyományt is kínál: lovaglás, íjászat, lándzsadobás.

Az utóbbi időben számtalan jól szervezett, gazdag programot kínáló tábor volt a környéken, ám az EMI tábor ajánlata a tematikus sátrakkal, tradíciójával több ezeknél.

Több mint 100 Gyergyószentmiklós környéki fiatal vett részt a szervezésben, a tábort időben elkészítve a megnyitóra.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy