Ráduly Róbert Kálmánt indítja polgármesterjelöltnek Csíkszeredában az RMDSZ

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ráduly Róbert Kálmán Csíkszereda lemondott polgármestere egy újabb polgármesteri mandátum megszerzéséért indul, Borboly Csaba megyeelnök ezáltal lemond indulási szándékáról. Ráduly Róbert Kálmán az RMDSZ jelöltállítási határidejének lejártakor, március 15-én még hatósági felügyelet alatt állt, ezért nem jelentkezett – közölte Füleki Zoltán a csíkszeredai RMDSZ elnöke. Ráduly Róbert Kálmán azután döntött így miután a bíróság megszüntette a hatósági felügyeletet. Döntését az RMDSZ vezetősége is támogatja.

„Március 15-éig Ráduly hatósági felügyelet alatt állt, nem lehetett tudni meddig tart ez az állapot, ezért nem nyújtotta be indulási szándékát. Március 19-én a marosvásárhelyi táblabíróság megszüntette a hatósági felügyeletet, Ráduly meg is keresett és felhatalmazott, hogy bejelentsem indulási szándékát egy újabb polgármesteri mandátumért”, tájékoztatott Füleki Zoltán.

Az RMDSZ előző jelöltje, Borboly Csaba korábbi bejelentését megerősítve jelezte, hogy akkor nem indul a polgármesteri tisztségért. „Az RMDSZ Állandó Tanácsának beleszólása van a megyei jogú várok polgármesterjelöltjeinek kiválasztásába és változtatásokat eszközölhet.(…) Ráduly élvezi az Állandó Tanács jóváhagyását”, mondta továbbá a Csíkszeredai RMDSZ elnöke, aki megköszönte Borbolynak, hogy kifejezte indulási szándékát a helyhatósági választásokon meghagyva Rádulynak a lehetőséget, hogy döntsön szeretne-e indulni vagy sem a polgármesteri mandátumért.

Borboly Csaba közösségi oldalán is kinyilvánította visszavonulási szándékát a választási futamból. A megyei tanács elnöke már többször leszögezte, hogy amennyiben a korábbi csíkszeredai polgármester mégiscsak versenybe szállna, akkor ő visszalép a javára. „A jogi akadályok elhárultak, így Ráduly Róbert Kálmán az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje” –írja Borboly.

A korrupcióellenes ügyészség Borboly Csabát és Ráduly Róbert Kálmánt korrupcióval kapcsolatos bűncselekmények elkövetésével vádolja. A vádeljárás megkezdésekor Ráduly lemondott polgármesteri tisztségéről.

Ráduly Róbert Kálmán három egymást követő helyhatósági választáson nyert polgármesteri mandátumot Csíkszeredában, ezt megelőzően nyolc évig volt képviselő a román parlamentben.

Forrás: administratie.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy