Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Rendkívül kínos a román ajkú lakossághoz intézett kérdőív

A megyei tanács iránti tiszteletből megjelentettünk egy,a Hargita megyei románokhoz szóló kérdőívet.

Indulásból szeretnénk jelezni egy olyan intézmény illetéktelenségét, amely az elemi szociológiai normákkal ellentétben,online végez szociológiai felmérést.Ha ezt a módszert egy ONG(nem kormányzati szervezet) vagy egy napilap alkalmazza az rendjén van,de egy magát valamire tartó intézmény esetében elfogadhatatlan.

A kérdőív nagyon korlátozó jellegű.Amellett,hogy online tölthető ki, a válaszadónak rendelkeznie kell egy google fiókkal is,ami egy megkülönböztető szempont.A kérdőív ugyanakkor manipuláló is mivel a kérdésekre csak bizonyos fajta válaszokat szuggerál és egyes kérdések a manipulálás szándékával vannak megfogalmazva.

Reméljük,hogy a Hargita Megyei Tanács nem fogja ezeket a válaszokat hivatalos keretek közt egyszer is felhasználni vagy referenciaként használni bizonyos döntésekhez.

Hogy ne csak kritizáljunk,mi is megjelentettünk egy kérdőívet,amely románokhoz,magyarokhoz egyaránt szól,ugyanis nemcsak a román fél véleménye mérvadó és a Románok Fórumát is felkérjük,hogy népszerűsítse a kérdőívet,ezt persze abban az esetben, ha ráérnek miközben állandóan vitatémát keresgélnek.

A kutatás eredményeit a Hargita Megyei tanács tudomására hozzuk,azzal a kéréssel,hogy csak tájékozódási jelleggel használják munkájuk során,mert mint mondtuk egy szakszerű szociológiai felmérést nem interneten keresztül végeznek.Az online hálózaton keresztül csak egy nagyon halvány véleményt lehet kialakítani a lakosság csak nagyon kis százalékáról,jelen esetben azokról akiknek van internet hozzáférésük és jó számítógép kezelői ismeretekkel rendelkeznek egy elektronikus nyomtatvány kitöltéséhez.

I.R.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.