Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hétvégi forgalomkorlátozás egy bizonyos útszakaszon Csíkszeredában

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

Csíkszereda Katasztrófavédelmi Bizottsága határozatban rögzítette, hogy a járványügyi korlátozások idejére minden hétvégén szombat 18.00 órától vasárnap 20.00 óráig lezárják a magántulajdonban levő, a Szent Kereszt Plébánia és a hozzájuk tartozó két templom közötti Szív utcai szakaszt.

Darvas-Kozma József esperes-plébános levélben fordult a polgármesteri hivatalhoz a rendszeres útlezárás érdekében. A járványügyi korlátozások miatt kénytelenek szabadtéri miséket tartani, az autós forgalom pedig egyrészt veszélyes a nagyszámú járókelőre, másrészt zavarja a templomi alkalmakat. Az esperes hivatkozik a 2003/106-os számú önkormányzati határozatra is, amely lehetővé teszi, hogy a plébánia és a két templom közötti, magántulajdonban levő utcaszakaszt vasárnaponként és vallási ünnepeken lezárják.

A katasztrófavédelmi bizottság mai, szeptember 7-i ülésén határozatot fogadtak el a levélre válaszolva arról, hogy ezentúl – a korlátozások feloldásáig – szombati napokon 18.00 órától vasárnap 20.00 óráig lezárják a forgalmat az említett szakaszon. Ugyanez lesz az eljárás a hétköznapra eső vallási ünnepek szentmiséinek idején is.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük