Román- amerikai tapasztalatcsere Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2017 február 3-án, pénteken a 61-es számú „General Virgil Badulescu” hegyivadász brigád székhelyén a Hargita megyei katonák és a Travis Zhanow kapitány vezette amerikai oktatócsoport közti eszmecserére került sor.
A tevékenység fő célja a 24-es számú „General Gheorghe Avramescu” hegyivadász zászlóaljból alakult „Tanácsadó és segítő csapat” felkészítése a márciusban kezdődő afganisztáni hadszíntéren való tevékenységére.
A tapasztalatcsere során az amerikai katonák részt vettek a hegyivadászok különleges kiképzési tevékenységén és alkalmuk volt gyakorlatban megfigyelni a kereső- mentő csapat munkáját, akiknek küldetése volt egy nehezen megközelíthető helyen lavinabalesetet szenvedett személy felkutatása, hó alóli kimentése és orvosi pontig való szállítása.
Az amerikai oktatóknak bemutatták a hegymászó- és sífelszerelést, valamint egy ideiglenes szállásként szolgáló iglut.
Az amerikai katonákat kellemesen meglepte a Hargita megyei katonák szakszerűsége és a jó felkészülési körülmények és elmondták, hogy a tapasztalatcsere elérte célját.

Szöveg és fotók: MApN- Adrian Voinea

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy