Schimb de experienţă Româno – Americană, la Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vineri, 3 februarie 2017, la sediul Brigăzii 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu” a avut loc un schimb de experienţă între militarii harghiteni şi o echipă de instructori americani condusă de căpitanul Travis ZAHNOW.
Obiectivul principal al acestei activităţi a fost acela de pregătire a “Echipei de consiliere şi asistenţă”, echipă constituită pe structura Batalionului 24 Vânători de Munte “General Gheorghe Avramescu”, şi care, începând cu luna martie a acestui an, va fi dislocată în teatrul de operaţii din Afganistan.
În cadrul schimbului de experienţă, militarii americani au asistat la activităţile specifice de instruire şi pregătire ale vânătorilor de munte. Aceştia au avut ocazia de “a vedea la lucru” echipa de căutare salvare, care a primit misiunea, conform scenariului stabilit, de a se deplasa într-o zonă greu accesibilă şi a executa căutarea, scoaterea din zăpadă şi transportarea la un punct medical, al unei persoane surprinsă de avalanşă.
Deasemenea, le-au fost prezentate instructorilor americani, materialele de alpinism şi de instrucţie a schiului, precum şi un iglu pe care militarii îl realizează şi amenajează pentru camparea unei grupe de vânători de munte pe timpul executării de misiuni în condiţii de izolare.
La finalul activităţii, militarii americani au declarat că au fost plăcut impresionaţi de profesionalismul militarilor harghiteni şi de posibilităţile de instruire ale acestora şi că schimbul de experienţă şi-a atins obiectivele propuse.

Text şi foto: MApN – Adrian Voinea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy