Tűz rongálta meg a gyergyószentmiklósi műjégpálya tetőzetét; a keletkezett kár 100.000 lej

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tűz rongálta meg a gyergyószentmiklósi műjégpálya tetőzetét hétfőre virradóra. A tűzoltóknak sikerült gyorsan közbelépni és a tüzet megfékezni.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy tíz négyzetméteres részen megégett a műjégpálya üvegszálból és azbesztből készült tetőzete, öt méter hosszan a szigeteléssel és elektromos huzalokkal együtt.

A gyergyószentmiklósi tűzoltók két csapata a gyergyószárhegyi önkéntes tűzoltókkal közösen léptek fel a tűz eloltása érdekében, majd az esetleges tűzfészkek felkutatására és felszámolására. Az oltási akció 02:50-re befejeződött. A tűzoltók érkezésekor égett az üveg és azbesztlemez tetőzet 10 négyzetméteren, és fennállt a veszély, hogy a tűz átterjed a műjégpálya telje tetőzetére. Szerencsére időben észrevették a tüzet és hívták a 112-es egységes segélyhívó számot, a tűzoltók gyorsan a helyszínre értek, megakadályozva a tűz kiterjedését. A tűzben tönkrement a tetőzet 10 négyzetméteren, valamint 5 méter hosszú elektromos vezeték. A tüzet valószínű oka egy meghibásodott elektromos kábeltől eredő rövidzárlat. A tűzoltók beavatkozása 700.000 lej érétkű javak megmentését eredményezte, a kár 100.000 lejre tehető.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy