Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Javul a közlekedésbiztonság Csíkszeredában

Új gyalogátjáró létesült a Hunyadi János utcán, egy meglévőt pedig a biztonságosabb látási viszonyok miatt „elköltöztettek” a Taploca utcán. A gyalogosok biztonságát számos más intézkedés növeli, a Nicolae Bălcescu utca felső szakaszának közelgő kétirányúsítása pedig az autóvezetők számára kedvező lépés.

Bors Béla alpolgármester és Lázár Péter, a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályának vezetője a taplocai Xantus János Általános Iskola előtt tartott sajtótájékoztatót ma, október 28-án a közlekedésbiztonság témájában.

A helyszínválasztást az indokolta, hogy az iskola előtti gyalogátjárót mintegy 30 méterrel feljebb újrafestették, mert a korábbi túl közel volt a kanyarhoz, így nem volt elegendő a kilátás.

Ugyanakkor a Hunyadi János utcán lakossági kérésre a Tető utcával való találkozásnál új zebrát hoztak létre.

Az átjárók biztonságossá tétele idén speciális megvilágítással folytatódik hat zebra esetében: a Nagyrét utcában két helyen, a Brassói úton két helyen, valamint a Szív utcában két helyen. Jövőre folytatódik a speciális burkolat ragasztása vakok és gyengénlátók átkelésének megkönnyítésére, szintén folytatódnak a háromszínű felfestések, valamint a szintre süllyesztések a babakocsival, kerékpárral, rollerrel közlekedők számára.

Az autóval közlekedők biztonsága érdekében idén 16 domború tükröt már felszereltek város szerte, négy továbbit a következő hetekben helyeznek ki a Festő Nagy István sétányon, a Szék útján, a Decemberi forradalom utcában és a Mézesek utcában. Erőteljes LED megvilágítást kap továbbá a frissen felújított Rét utcai vasúti átkelő is.

Az autóvezetők máris készülhetnek egy fontos forgalmi változásra: nemsokára ismét kétirányúvá válik a Nicolae Bălcescu utca Jégpálya utca és Vár tér közötti szakasza. A módosulást előkészítő munkák (forgalmi táblák kihelyezése, festés) akár már ezen a héten elkezdődhetnek, közölte Bors Béla alpolgármester.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.