Sebastian Victor Buzilă a Nemzeti Liberális Párt Hargita megyei szervezetének új elnöke

0

Articol disponibil în: Magyar Română

18194823_1694670243882785_7352672136099438434_nA Nemzeti Liberális Párt Hargita megyei szervezete csíkszeredai tisztújító gyűlésén új elnököt választott Sebastian Victor Buzilă személyében, aki elnökké választása előtt a szervezet titkári funkcióját töltötte be.

Sebastian Victor Buzilă 40 éves, Maroshévíz megyei jogú város önkormányzatában második mandátumát tölti, könyvelői céget vezet a civil életben.

A küldöttgyűlés résztvevői közül 79-en adták Buzilara voksukat, míg ellenjelöltje, Adrian Ciobanu 16 szavazatot szerzett. Maroshévíz polgármestere, Stelu Platon, a Nemzeti Liberális Párt Hargita megyei szervezetének volt elnöke nem jelöltette magát és nem lehetett jelen a tisztújító gyűlésen.

Sebastian Victor Buzilă sajtókonferencián fejezte ki, hogy megtiszteltetés számára a kollégák szavazata, köszönetét fejezte ki a volt vezetőség felé, és kiemelte, hogy mandátuma idején egy jobb, funkcionálisabb csapatot szeretne összehozni annak érdekében, hogy a következő választások alkalmával több liberális helyi tanácstag legyen.

Az új elnök szerint a jelenlegi választási törvény értelmében a megye román közösségének nincs esélye képviseltetni magát a román parlamentben és nem is lát kiutat erre nézve.1555292_787937311222754_491602872_n

A tisztújító gyűlésen jelen levő, a Nemzeti Liberális Párt elnöki tisztségére pályázó Ludovic Orbán kifejtette, hogy a párt megyei szervezetének felvállalt célkitűzése Hargita megye legerősebb román pártjává válni, de fontos a nemzetiségi határok leküzdése, hogy a megye bármely nemzetisége képviselve érezhesse magát.

’Úgy gondolom, a Nemzeti Liberális Pártnak túl kell lépnie a nemzetiségi korlátokon, a megyének szüksége van gazdasági fejlődésre, beruházásokra, fejlesztési programokra, amelyek lehetőséget kínálnak a megye lakosainak. Úgy hiszem, hogy a NLP programja, politikai tevékenysége a magyar nemzetiségű román állampolgárokat is képviseli. (…) Célkitűzésünk Hargita megye legerősebb román pártjává válni (…) és úgy gondolom, hogy a magyar nemzetiségű polgárok megszólításával növelhetjük választási súlyunkat, egy jobb élet esélyeire való megoldások felkínálásával’, nyilatkozta Ludovic Orban aki kiemelte, hogy ’bár nem sok szavazatra számíthatnak a térségből’, a központi vezetés erős támogatására van szükségük a Hargita megyeieknek.

A tisztújító gyűlés alkalmával alelnökké választották Marius Țepeluș csíkszeredai városi tanácsost, illetve Ion Proca megyei tanácsost. Az alelnökök a párt Hargita megyei városi szervezeteinek felelevenítéséről beszéltek, valamint a Maroshévíz, többségében románok lakta térségéhez, a megye általános projektjeihez való kapcsolódásról.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy