Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A polgárok biztonságát kiemelten kezelték a Hargita megyei rendőrök 2022 első felében

A rendőrség az év eleje óta 47, kábítószer kereskedelem és fogyasztás megelőzése érdekében végzett tevékenységet, ebből 30 tevékenységet a Hargita Megyei Drogellenes Prevenciós, Értékelő és Tanácsadó Központ szakembereivel közösen végeztek.

A képzésben 2329 fő részesült, ebből 1050 kiskorú és 1279 felnőtt.

A tevékenységekre az elhelyező központokban élő, illetve olyan fiatalokkal került sor, akik különböző nyári táborokban vettek részt, mint a Tiltott fesztivál, a hargitafürdői motoros fesztivál, a csíkszentsimoni sörfesztivál, vagy a tusványosi nyári egyetem és diáktábor.

A tevékenység célja a fiatalok tájékoztatása a tiltott szerek, az alkoholfogyasztás és dohányzás szervezetre, az egészségre és életminőségre gyakorolt hatásairól, következményeiről, továbbá ajánlások az egészséges mód alternatíváinak kiválasztásához. A jelenlevők kipróbálhatták a szimulátor szemüveget, hogy megismerjék az alkohol- és kábítószer fogyasztás hatásait, illetve az ezekkel történő mérgezés hatásait is. A fiatalokkal folytatott tevékenységeken túlmenően a korábban említett rendezvények szervezőivel, de a gazdasági szereplők képviselőivel is találkoztak a rendőrök, amikoris feldolgozták a 143/2000-es törvény előírásait”, közli a Hargita megyei rendőrség.

A rendőrség a következő időszakban is folytatja a tájékoztató-megelőző tevékenységet ezen a területen.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.