Siguranța cetățeanului a constituit o prioritate a polițiștilor harghiteni, în prima jumătate a anului 2022

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Polițiștii au desfășurat, de la începutul anului, 47 de activități de prevenire a traficului și consumului ilicit de droguri, din care 30 de activități au fost realizate împreună cu specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita.

Au beneficiat de instruiri 2329 de persoane, din care 1050 minori și 1279 majori.

„Activitățile au constat în întâlniri cu tinerii din centre de plasament, tineri care au participat la diferite tabere de vară organizate, în județul Harghita, sau la diferite festivaluri organizate în ultima perioadă: festivalul Tiltött 2022, festivalul motocicliștilor de la Harghita Băi, festivalul Berii din loc Sânsimion și tabăra de vară Tusványos.
Activitățile au vizat informarea tinerilor cu privire la consecințele consumului de substanțe interzise, a consumului de alcool și tutun asupra organismului, au fost evidențiate efectele dăunătoare asupra sănătății și a calității vieții și le-au fost oferite recomandări cu privire alegerea unor alternative de viață sănătoasă.
De asemenea, cei prezenți au fost putut testa ochelarii simulatori pentru cunoașterea efectelor consumului de alcool și droguri dar și starea de intoxicare cu acestea.
Pe lângă aceste activități cu tinerii se adaugă și întâlnirile cu organizatorii evenimentelor menționate anterior dar și cu reprezentanții operatorilor economici, unde tinerii își petrec timpul liber, ocazie cu care au fost realizate instructaje cu caracter preventiv a Legii nr. 143/2000 privind traficul și consumul ilicit de droguri, precum și prezentarea prevederilor legale privind comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun, minorilor.”, a informat IPJ Harghita.

Polițiștii vor continua să desfășoare activități informativ – preventive pe acest domeniu și în perioada următoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy