Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A gyermekvédelmi rendszer pénzügyi nehézsége elhárult

 

Hargita Megye Tanácsának pénteki, november 23-i rendes ülésének napirendjén szerepelt az a tanácshatározat is, amely hozzájárul a Csíkszeredai Megyei Kórház regionális rangra való emeléséhez. A tanácsosok egyöntetűen megszavazták a kórház C szárnya bővítésének és a II. emelet felújításának műszaki tervét.

A tanácsülés kezdetén Kolcsár András megyei tanácsos lemondott mandátumáról, helyére Sándor Krisztinát iktatták, aki az eskütételt követően a turisztikai szakbizottsághoz csatlakozott.

Az RMDSZ parlamenterei közbenjárásának köszönhetően megoldódott a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság év végi pénzügyi problémája, így a költségvetés kiegészítésről is döntött a testület.

Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság igazgatója bemutatta a közvitára bocsájtott megyei szociális támogatási stratégiát.

Fontosnak tartjuk, hogy az országos tantárgyversenyeken kiemelkedő eredményeket elismerjük, oda kell figyeljünk a tehetséges fiataljainkra – fogalmazott a megyeelnök. A tanácsülésen megszavazták a megyei tantárgyversenyek és olimpiászok 2018-as évi finanszírozásának jóváhagyására vonatkozó határozatot. A testület egyet értett abban is, hogy Székelyudvarhelyen az Építők útja 1/1 szám alatt található lakrészt a Hargita Megyei Művészeti Népiskola ügykezelésébe adják át, oktatási céllal. Az ingatlan kulcsát jelképesen Borboly Csaba megyeelnök adta át Sándor Árpádnak, a népiskola menedzserének.

Borboly Csaba felhívta a tanácsosok tudomására hozta, hogy a Beruházási oldalon minden beruházás és azok stádiuma nyomon követhető, hozzátéve, hogy Hargita megyében 105 beruházás van folyamatban.

A különfélék napirendi pontnál a megyeelnök és a tanácsosok beszámoltak a testületnek az elmúlt időszakban tett tanulmányutakról és megbeszélésekről. Kántor Boglárka megyei tanácsos bejelentette, hogy az ifjúság éve jegyében felajánlja havi honoráriumát a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanácsnak, hátrányos helyzetű gyerekek javára.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.