Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szerény eredményekkel zárult az állásbörze

Hargita megye három városában: Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson zajlott csütörtökön, április 14-én a Hargita Megyei Munka- elosztó Ügynökség által szervezett állásbörze.

197 munkáltatóval vették fel a kapcsolatot, ebből 62 jelent meg az állásbörzén: 23 Csíkszeredában, 28 Székelyudvarhelyen és 11 Gyergyószentmiklóson. Összesen 443 személy érdeklődött munkahely után, 168 Csíkszeredában, 150 Székelyudvarhelyen és 125 Gyergyószentmiklóson. Csíkszeredában 4 nemsokára szabaduló elítélt is keresett munkát, akik a nemzeti reintegrációs stratégia részeként vettek részt a börzén.

További interjúra várnak a munkáltatók cégeik székhelyén 132 személyt ( 54-et Csíkszerdában, 56-ot Székelyudvarhelyen és 22-t Gyergyóban).

Annak ellenére, hogy a munkáltatók változatos munkahelyeket kínáltak, mégis a legkeresettebb „munkáltató” a munkaerő-elosztó hivatal volt, sokan csak a jelenléti bélyegző miatt jöttek az állásbörzére.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára a tavalyihoz hasonlóan szerény volt az álláskínálat, az összes érdeklődő száma pedig fele volt a tavalyinak.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.