Szerény eredményekkel zárult az állásbörze

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita megye három városában: Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson zajlott csütörtökön, április 14-én a Hargita Megyei Munka- elosztó Ügynökség által szervezett állásbörze.

197 munkáltatóval vették fel a kapcsolatot, ebből 62 jelent meg az állásbörzén: 23 Csíkszeredában, 28 Székelyudvarhelyen és 11 Gyergyószentmiklóson. Összesen 443 személy érdeklődött munkahely után, 168 Csíkszeredában, 150 Székelyudvarhelyen és 125 Gyergyószentmiklóson. Csíkszeredában 4 nemsokára szabaduló elítélt is keresett munkát, akik a nemzeti reintegrációs stratégia részeként vettek részt a börzén.

További interjúra várnak a munkáltatók cégeik székhelyén 132 személyt ( 54-et Csíkszerdában, 56-ot Székelyudvarhelyen és 22-t Gyergyóban).

Annak ellenére, hogy a munkáltatók változatos munkahelyeket kínáltak, mégis a legkeresettebb „munkáltató” a munkaerő-elosztó hivatal volt, sokan csak a jelenléti bélyegző miatt jöttek az állásbörzére.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára a tavalyihoz hasonlóan szerény volt az álláskínálat, az összes érdeklődő száma pedig fele volt a tavalyinak.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy