Rezultate slabe la Bursa Generala a Locurilor de Munca…

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Joi, 14.04.2016, cu incepere de la ora 9:00 s-a desfasurat Bursa Generala a Locurilor de Munca, organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Harghita in localitatile Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc si Gheorgheni.

In vederea pregatirii bursei au fost contactati in cele trei localitati 197 de angajatori, din care au fost prezenti 62: la Miercurea Ciuc 23, la Odorheiu Secuiesc 28 si 11 la Gheorgheni.

Numarul total al persoanelor in cautarea unui loc de munca a fost de 443, din acestia fiind prezenti in numar de 168 la Miercurea Ciuc, 150 la Odorheiu Secuiesc si 125 la Gheorgheni.

La bursa din Miercurea Ciuc si-au cautat loc de munca si 4 persoane detinute, care urmeaza sa fie liberate in perioada urmatoare. Prezenta lor la bursa constituie activitate in cadrul Strategiei Nationale de Reintegrare.

Din totalul  participantilor, angajatorii au selectat pentru un interviu suplimentar sau proba de lucru, la sediul firmelor, pentru ofertele carora au optat 132 persoane (54 la Miercurea Ciuc, 56 la Odorhei si 22 la Gheorgheni).

Cu toate ca angajatorii au venit la aceasta bursa cu oferte de meserii diverse, cel mai cautat ”angajator” a fost AJOFM Harghita, din pacate o mare parte din persoanele aflate in evidenta agentiei nu s-au prezentat la bursa cu intentia de a-si cauta un loc de munca, ci doar pentru a obtine viza de prezenta.

Comparativ cu bursa generala organizata in luna aprilie 2015, ofertele pentru absolventii cu studii superioare s-au mentinut la acelasi nivel, destul de redus din totalul ofertelor desi numarul angajatorilor si a ofertelor de locuri de munca a fost mare. De asemenea numarul participantilor a fost jumatate fata de anul trecut, in special la Miercurea Ciuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy