Szerződések megkötésére sürgeti az iskolákat a prefektus

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Csendőrséggel illetve a Rendőrséggel való szerződések megkötésére sürgette az iskolák vezetőit kedden Adrian Jean Andrei prefektus.

Az iskolák biztonságának növelését szolgáló megyei csoport munkaülésén a prefektus elégedetlenségét fejezte ki a tanév elején esedékes szerződéskötések elhúzódása miatt.

„Habár a tanév vége már közeledik, felkértem a megyei tanfelügyelőséget, hogy intézkedjen, mert ezeknek a szerződéseknek a gyakorlatba ültetésétől függ a tanulók és tanárok testi épsége. Nem játszhatunk a gyerekek életével, csak azért mert valaki nem tekinti a biztonságukat elsődlegesnek”, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Adrian Jean Andrei prefektus.

A találkozó során kiértékelték az egészségügyi engedély nélkül működő iskolák helyzetét is. A Prefektusi Hivatal szerint ezek az iskolák a Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium finanszírozási listáján szerepelnek, és felkérte a polgármestereket a szükséges dokumentációk benyújtására.

A prefektus kiemelte, hogy „Hargita megye az egyik legbiztonságosabb zóna az országban, az iskolák biztonságának növelését szolgáló munkacsoport intézményei számára egyértelmű a törvény betartása és végrehajtása”.

Forrás: voceatransilvaniei.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy