Szűcs Péter: „În fiecare an ne dă de gândit să organizăm o tabără sau un festival”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

emi_szucs_peterSzűcs Péter, vicepreședintele Asociației Tineretului Maghiari din Ardeal, a ținut astăzi, de la ora 14:30, o conferință de presă la Tabăra EMI. La această conferință ar fi trebuit să participe și președintele asociației, Sorbán Attila Örs, însă din motive administrative nu a putut fi prezent.

Vicepreședintele asociației a început conferința de presă declarând faptul că în fiecare an organizarea este îngreunată de către autorități. Tabăra EMI este controlată în fiecare an sever de către autorități datorită faptului că este un eveniment organizat pentru maghiari. Szűcs Péter ne-a declarat că în ciuda controalelor, niciodată nu au avut probleme, în fiecare an organizarea a corespuns așteptărilor.

Pentru ca tabăra din acest an să fie la același nivel cu taberele din anii precedenți și să țină pasul cu alte tabere, a fost foarte greu de ales artiștii potriviți care să facă atmosferă. Marea problema este că la zilele comunelor din regiune, sunt invitați artiști consacrați ai muzicii maghiare. Aceasta poate fi considerată o problemă din cauza faptului că oamenii preferă intrarea liberă, iar la această tabără intrarea este contra cost ( 30 de lei/ zi). În ciuda acestor probleme organizatorii au reușit să invite nume mari ai muzicii rock din Ungaria, cum ar fi: Road, Beatrice, Kalapacs, etc.

În fiecare an le dă de gândit organizatorilor dacă ar trebui să organizeze un festival  sau să rămână o tabără în continuare acest eveniment. Szűcs Péter este de părere că mulțumită atmosferei este mai bine să se organizeze o tabără, decât un festival. Tabăra este mai primitoare, dă un alt sentiment. Tabăra din acest an oferă multe din tradițiile vechi maghiare:  participanții  au posibilitatea să călărească pe tot parcursul zilei, să tragă cu arcul sau să încerce o suliță.

Szűcs Péter a mai adăugat faptul că taberele care au avut loc în ultima vreme sunt  evenimente foarte bine organizate, cu un program bogat, însă Tabăra EMI oferă mai mult; mai multă tradiție, mai multe corturi tematice, etc.

La organizarea acestui eveniment au luat parte peste 100 de tineri din zona Gheorgheniului care au reușit să termine amenajarea taberei până ziua deschiderii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy