Tájékoztatás és a kábítószerfogyasztás megelőzése a fiatalok körében a „Felelős döntések – garantált lehetőségek!” megyei projekt keretében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Bűnügyi Elemző és Megelőzési Osztály rendőrei a ,,Felelős döntések – garantált lehetőségek!” megyei projekt keretében folytatják a tájékoztatást a fiatalok körében a kábítószerfogyasztás megelőzése érdekében.

Ennek érdekében ma, február 28-án, a székelyudvarhelyi rendőrség rendőreivel együttműködve, a Korondi Szakközépiskola IX-XII. osztályának mintegy 100 diákja részvételével felvilágosító tevékenységet tartottak.

A találkozó célja az volt, hogy tájékoztassák a diákokat a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos kockázati tényezőkről, kiemelve azokat a káros hatásokat, amelyeket ezek az anyagok az egészségre és a lelki-érzelmi fejlődésre gyakorolhatnak.

A tevékenység másik fontos témája az Anasztázia-törvény néven ismert törvénymódosítás volt, amely a vezetés közbeni alkohol- vagy kábítószer-fogyasztással kapcsolatos jogi következményekkel foglalkozik. Alapvető fontosságú, hogy a fiatalok tisztában legyenek az ilyen magatartás kockázataival és jogi következményeivel, és ez a tevékenység arra irányult, hogy erről tájékoztassa őket.

A Bűnügyi elemző és megelőzési osztály tisztviselői folytatják ezeket a megelőzési és tájékoztatási tevékenységeket, hogy támogassák a fiatalokat a felelős döntések meghozatalában.

  • Információ és fotó Hargita Megye Tanácsa

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy