Informare și prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, în cadrul proiectului județean ,,Decizii responsabile – oportunități garantate!”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității continuă eforturile de informare și prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, în cadrul proiectului județean ,,Decizii responsabile – oportunități garantate!”.

În acest sens, astăzi, 28 februarie, în colaborare cu polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Odorheiu-Secuiesc, au desfășurat o activitate educativă cu participarea a aproximativ 100 de elevi din clasele IX-XII ale Liceului Tehnologic Corund.

Scopul acestei întâlniri a fost de a informa elevii cu privire la factorii de risc asociați consumului de droguri, evidențiind efectele nocive pe care aceste substanțe le pot avea asupra sănătății și asupra dezvoltării psiho-emoționale.

Un alt aspect important abordat în cadrul activității a fost modificarea legislativă cunoscută sub denumirea de Legea Anastasia, care vizează consecințele juridice asociate consumului de alcool sau droguri la volan. Este esențial ca tinerii să fie conștienți de riscurile și consecințele legale ale unor astfel de comportamente, iar această activitate a avut rolul de a-i informa în acest sens.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității continuă aceste acțiuni de prevenire și informare, pentru a sprijini tinerii în luarea unor decizii responsabile.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy