Tiszteljük meg egymás szimbólumait!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Borboly Csaba üzenete Románia Nemzeti Zászlaja Napja alkalmából

Nemcsak hivatalos díszként láthatjuk közintézményeinken, hanem a zászlót tisztelnünk kell, mint nemzeti hovatartozásunkat mutató szimbólumot. Életünk és az ország sorsának fordulópontjain fontos kellék. Valahányszor egy eseményen látjuk lobogni, a zászló vizuálisan befolyásol, szívünk megtelik büszkeséggel és örömmel. A lobogó az ország történelmének fontos eseményeire emlékeztet.

Minden országban több közösség él, ami különféle szimbólumokat és különböző zászlókat jelent; az utóbbi időben túl sok hűhó volt a nemzeti kisebbségek szimbólumai körül. Véleményem szerint a trikolór mellet helyet kaphat a székely zászló is, mint ahogy sok más európai országban ezt gyakorolják. Tekintsünk büszkeséggel Románia zászlajára és ugyanakkor a székely zászlóra is, illendő mindazt tisztelni, amit képviselnek és adjuk át a jövő nemzedéknek is ezeket az érzéseket. A Nemzeti Zászló Napjának a polgárok közti kölcsönös tiszteletet is kell jelentenie, ezért Hargita Megye Tanácsának elnökeként jókívánságaimat és üdvözletemet küldöm a megye minden lakójának.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy