Peste 170 kg de tutun frunze au fost confiscate de polițiștii harghiteni. O persoană a fost reținută

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • O persoană reținută și peste 170 kg tutun frunze uscat și aproximativ 8 kg tutun mărunțit, confiscate de polițiștii harghiteni într-un dosar de infracțiuni economice.

La data de 21 februarie a.c., specialiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Harghita împreună cu poliţişti criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, sub coodoronarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară la o persoană bănuită de deţinerea şi oferirea spre comercializare a tutunului mărunţit peste limita de un kilogram de tutun, conform Legii 227/2015.

Astfel, în urma percheziţiilor desfășurate la un bărbat de 43 de ani, din Șimonești, polițiștii au descoperit și ridicat 170,40 de kilograme de tutun frunze (uscat) și 7,55 kg tutun (mărunțit), precum și un aparat cu motor electric de mărunțit tutunul, în valoare de aproximativ 26.354 lei, precum și alte mijloace materiale de probă.

Față de bărbat a fost dispusă măsura preventive a reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arest de către polițiști.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Harghita.

Pe parcursul întregului proces penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  • informații și foto/video furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy