Több mint 170 tevékenység az oktatás és a környezetvédelem területén: a „Jobb jövőt a közösségekben alap” országos program keretében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszereda közösségének lenyűgöző mozgósítása a helyi kihívások megválaszolására az oktatás és a környezetvédelem területén: a Marosszéki Közösségi Alapítvány által aktivált 6 közösségi kezdeményezés, amelyet a Romániai Közösségi Alapítványok Szövetsége koordinált és a Lidl Románia több mint 245.000 lejjel támogatott, több mint ezer óra önkéntes munkát és több száz tevékenységet jelentett a közösség javára.

A Csíkszeredai Közösségi Alapítvány bejelenti, hogy sikeresen lezárult az „Jobb jövőt a közösségekben alap” országos program 6 közösségi kezdeményezése.

Több mint 9 hónapon keresztül civil szervezetek és helyi munkacsoportok valósítottak meg civil megoldásokat helyi problémákra az oktatás és a környezetvédelem területén, a Marosvásárhelyi Közösségi Alapítvány útmutatását és a Lidl Románia által nyújtott, több mint 245.000 lej értékű vissza nem térítendő mikro-ösztöndíjat élvezve. A „Jobb jövőt a közösségekben alap” program negyedik kiadására egyidejűleg került sor Csíkszeredában és az ország négy másik városában.

A Csíkszeredában megvalósított program két stratégiai iránya több mint 170 tevékenységet jelentett, több száz önkéntes és több mint 1700 közösségi tag bevonásával. A kezdeményezések a zöldterületek újjáélesztésének alternatív módjait, a szakmai tanácsadás és tanulás nem formális módszereit, a helyi hagyományok népszerűsítését, valamint a tiszta környezet fontosságának tudatosítását és a közösség bevonását a környezet védelmébe valósították meg.

A Marosszéki Közösségi Alapítvány két hónapos kutatás és a helyi közigazgatással és civil társadalommal folytatott párbeszéd során azonosított, az oktatás és a környezetvédelem területén felmerülő közösségi igényekre adott válaszként került sor a „Jobb jövőért a közösségekben” elnevezésű programra Csíkszeredában. Ugyanakkor a program másik célja, hogy növelje a csoportok és szervezetek kapacitását a helyi közösség igényeinek jobb kielégítése érdekében.

A csíkszeredai projektek eredményeiről szóló részletes beszámolóért, valamint a program 4. kiadásának előrehaladásáról a www.fondulpentruunviitormaibun.ro  weboldalon és az országos Facebook-oldalon tájékozódhat.


E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy