Több mint 20 bevetésük volt a Hargita megyei tűzoltóknak a hétvégén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az elmúlt hétvégén (2022.07.22-24.) a Hargita megyei tűzoltók 25 vészhelyzeti beavatkozást végeztek. Ezek többsége orvosi segítségből állt, a SMURD mentőszolgálat munkatársai 22 hívásra reagáltak.

Ezzel egyidejűleg a fenti időszakban 3 tűz oltására avatkoztak be az operatív csapatok, amelyek közül 2 ellenőrizetlen égés volt (száraz növényzet, facsemeték), mintegy 10 hektárnyi területet érintve Gyergyóvárhegy településen.

Péntek délután mozgósították a csíkszeredai katonai tűzoltókat és a csíkszentmihályi önkéntes tűzoltókat egy szénával megrakott mezőgazdasági gépen keletkezett tűz oltására. A tűzoltók körülbelül 30 perc alatt lokalizálták és eloltották a tüzet, így sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek a gépre. Az esemény következtében csak a széna égett le, és 200 ezer lej értékű javakat sikerült megmenteni.

Ugyanakkor két Ro-Alert figyelmeztetést is küldtek medve jelenléte miatt Maroshévíz lakóinak.

Küldetéseikkel egyidőben a Hargita megyei katonai tűzoltók a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatásában is részt vesznek.

A vészhelyzetben történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy