Több mint 2000 diák jelent meg a próbaérettségi első vizsganapján Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A 2024-es próbaérettségi március 4-én, hétfőn a román nyelvvizsgával kezdődött. A szimulációk révén a leendő érettségizők tudásukat mérik fel a júniusi és júliusi érettségi vizsgára való felkészülés jegyében.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség által központosított adatok szerint a 2219 beiratkozott diákból 2091 vett részt a próbaérettségi első tesztjén. A vizsgáról 128 diák hiányzott.

A magyar nyelv és irodalom vizsgára 1680 diák iratkozott be. A kötelező tantárgyi vizsgán történelemből 725 diák iratkozott be, matematikából 1494-en jelentkeztek.

Az esélyegyenlőségi módszertan és eljárásrend alapján 13 sajátos oktatási igényű jelentkezőnek is jóváhagyták a kérését.

A szimuláció a következő napokban folytatódik a profil és szakirány szerinti vizsgák kiválasztásával, mint például matematika, történelem, fizika, kémia, biológia, informatika, földrajz, logika, érvelés és kommunikáció, pszichológia, közgazdaságtan, szociológia és filozófia. A szimuláció utolsó napján, március 7-én a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók anyanyelvi tesztje kerül megrendezésre.

A szimuláció eredményeit 2024. március 15-én egyénileg közlik a tanulókkal, és minden egyes iskola szintjén elemzik, hogy megállapítsák az oktatási folyamat erősségeit és gyengeségeit, hogy a nyári záróvizsgára korrekciós intézkedéseket hozhassanak és javítsák az iskolák teljesítményét.

A szimuláció során elért eredmények nem vitathatók, és nem kerülnek be a katalógusba, azonban kivételes esetekben, amikor a jegyek katalógusba való bejegyzése kívánatos, az érintettek által benyújtott írásbeli kérelem alapján ez megtehető.

A 2024-es román nyelv és irodalom érettségi írásbeli vizsgafeladatok PDF formátumban letölthetők a subiecte.edu.ro honlapról.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy