Prezența la simularea primei probe a Bacalureatului în Harghita: peste 2000 de elevi prezenți

0

Articol disponibil în: Magyar Română

​Simularea BAC 2024 a început luni, 4 martie, cu proba de limba română. Prin aceste simulări, viitorilor absolvenți de liceu li se testează, prin rezolvarea subiectelor, cunoștințele în perspectiva examenului de bacalaureat din lunile iunie și iulie.

Conform datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Harghita, la prima probă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat au fost prezenți 2091 din 2219 de elevi înscriși. Au absentat 128 de elevi.

La Limba şi literatura maternă (maghiară) s-au înscris 1680 de elevi. La proba obligatorie a profilului, 725 de elevi s-au înscris la Istorie, iar diferența de 1494 la Matematică.

Totodată sunt și 13 candidați cu cerințe educaționale speciale cărora li s-a aprobat solicitarea pentru egalitatea șanselor pe baza Metodologiei și a Procedurii de egalizare a șanselor.

Simularea continuă în zilele următoare cu probele la alegere în funcție de profil și specializare, precum Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și Comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie și Filosofie. Ultima zi a simulării, 7 martie, este dedicată probei de limba maternă pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

Rezultatele simulării vor fi comunicate individual elevilor în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, cu scopul de a identifica atât punctele tari, cât și pe cele slabe ale procesului educațional, în vederea adoptării unor măsuri corective și îmbunătățirii performanțelor școlare în perspectiva examenului final din această vară.

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog, totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Subiectele pentru simularea la Bacalaureat pentru proba scrisă la Limba și literatura română 2024 pot fi descărcate în format PDF, de pe subiecte.edu.ro. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy