Tragikusan végződött a Fogarasi havasokban eltűnt testvérpár sorsa

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Fogarasi Havasokban eltűnt Hargita megyei testvérpárt holtan találták a hegyimentő csapatok a szombatvölgyi Kis-Ablak térségében.

Szombaton az egyik férfi, vasárnap a másik férfi holttestére bukkantak a hegyimentők.

A két testvér alpinista gyakorlattal rendelkezett, az ismerősök szerint felszerelésük is megfelelő volt, sosem indultak felkészületlenül túrázni és még éltek át extrém helyzeteket a Bucegi hegységben.

„Nagyon jó téli felszereléssel indultak útnak, bakancs, hágóvas, jégcsákány, kötél, hám, megfelelő öltözet, alacsony hőmérsékletre tervezett hálózsák, minőségi sátor volt a felszerelésük. A hegy nem volt ismeretlen számukra, együtt járták”, magyarázta a Digi24 adónak egyikük munkatársa.

A 35, illetve 37 éves férfi múlt szombaton nyomtalanul eltűnt a Fogarasi havasokban, mikor a Moldoveanu csúcs megmászására készültek. Nem tudni, hogy ez sikerült-e nekik, mert szombat óta nem válaszoltak a telefonhívásokra.

Számos csendőr és tűzoltó indult a keresésükre a néhol két méteres hóban, három napon keresztül. Sajnos a mentőcsapatok nem bukkantak nyomra, helikoptert is bevetettek a keresésükre. Az időjárás rosszra fordulása miatt meg kellett szakítani a keresést, a helikoptert nem használhatták.

Szerdán sikerült a helikopternek felszállnia, egy másik csapat gyalog folytatta a keresést.

A Sürgősségi Esetek Brassói Felügyelőségének szóvivője szerint, míg nem azonosítják a szombaton talált holttestet, addig nem mondható biztosan, hogy egyike lenne az eltűnt testvéreknek.

Forrás: www.libertatea.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy