Átadták a felcsíki szennyvíztisztító állomást

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az infrastruktúra fejlesztése stabil jövőt biztosít, az életminőség javítása mindannyiunk számára fontos- emelte ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Felavatták a felcsíki szennyvíztisztító állomást, Hargita megye legnagyobb beruházását.

A Felcsíki Önkormányzati Fejlesztési Társulás és a regionális víz- és csatornaszolgáltató Harvíz Rt. közös projektje több ezer háztartás számára biztosít szolgáltatást Csíkszereda körzetében.

A 27 millió lej értékű befektetés az öt felcsíki község – Csíkszentdomokos, Csíkkarcfalva, Csíkszenttamás, Csíkdánfalva, Csíkmadaras – 16 ezres lakosságát, illetve közintézményeit, cégeit hivatott kiszolgálni.

Ferencz Alajos, Csíkszentdomokos volt polgármestere, a „Felcsík” Társégi Fejlesztési Egyesület elnöke, a projekt kezdeményezője szerint a 90-es évek elején született az ötlet, ám a gyakorlati megvalósítás útjába technikai és anyagi okok álltak.

Kelemen Hunor szövetségi elnök elmondta, ez a szennyvíztisztító állomás az egyik olyan projekt, amely megmutatta Felcsík falvainak együttműködési potenciálját.

Büszkék lehetünk az összefogásra, az együttműködésre, az együttgondolkodásra. Sikerült bebizonyítanunk, hogy ha közösen tervezünk, sikert érünk el”- mondta Kelemen Hunor. A Szövetség elnöke szerint ez a felcsíki lakosok életminőségét is javító projekt a követendő utat is megmutatja, ugyanis ez a beruházás hosszútávú, a jövő generációknak is szól. „Az életminőség javítása mindannyiunk számára fontos. És levonható még egy következtetés- éspedig, ha valakinek sikerül egy ilyen projektet kitartással és türelemmel megvalósítani, annak nem áll szándékában innen elmenni. Együtt építettek, mert megértették: csak együtt fog sikerülni”- emelte ki Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök szerint minden közösségnek a siker felé kell irányulnia, és ez a projekt valóban egy sikertörténet.  „Nekünk, közösségi vezetőknek nincs más dolgunk, mint jövőt álmodni és dolgozni ezeknek a terveknek a megvalósulásáért. A legfontosabb, hogy tudjunk olyan kereteket biztosítani a következő esztendőkben, amelyek további beruházásokat vonzanak a régióba, és amelyek a megélhetés kereteit, lehetőségeit bővítik annak érdekében, hogy a jövő még inkább kiszámítható, tervezhető legyen itt, Csíkban, Székelyföldön”, mondta Kelemen Hunor.

Az uniós támogatást is élvező beruházás eredményeként 4102 háztartásnak sikerült az ivóvízhálózathoz csatlakoznia, 5191 háztartásnak a szennyvízhálózathoz.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy