Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Új szabályozások a fagyasztott alapanyaggal dolgozó élelmiszeri egységek számára

Ma lép érvénybe a fagyasztott alapanyagot feldolgozó élelmiszergyártó egységekre vonatkozó, a fogyasztók ilyen irányú tájékoztatását kötelező 183/2016 sz. rendelet.

A dokumentum meghatározza azokat a tájékoztatási feltételeket, amelyeknek a fagyasztott alapanyagokat feldolgozó élelmiszergyártó és forgalmazó cégeknek eleget kell tenniük.

A rendelet alapján mindazok a kereskedelmi egységek, amelyek a lakosságnak fagyasztott alapanyag feldolgozásával készült kenyeret, sütőipari termékeket, valamint azok az élelmezési egységek, amelyek ételeik elkészítéséhez fagyasztott alapanyagokat használnak fel- kötelesek tájékoztatni a fogyasztókat erről jól látható helyen, olvashatóan, elmosódástól mentesen feltüntetni a „kiolvasztott alapanyagból nyert termék” felirattal- címkén, a csomagoláson, az étlapon, a készterméket kísérő egyéb feliraton.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) havonta, vagy szükség szerint ellenőrzéseket tart. A megfelelő szállítási, kezelési, raktározási, értékesítési szabályok be nem tartásának észlelése esetén az ANPC értesíti a felelős hatáskörű intézményeket.

Forrás: ZPN

 

produse-congelate
Sursa: ZPN
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.