Végleges! Borboly Csabának el kell távolítania a székely zászlót a megyeházáról

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Október 19- én, szerdán a marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróság elutasította Borboly Csaba fellebbezését a Hargita Megyei Törvényszék döntésével kapcsolatban: „Az ítélet röviden: Elutasítja Hargita Megye Tanácselnökének és Hargita Megye Tanácsának a Hargita Megyei Törvényszék 1085/96/2015 sz. ügyben hozott 434/2016.03.29 sz. ítélet elleni fellebbezését. Jelen ítélet végleges. Kihirdetve a 2016 október 19-i nyilvános ülésen”. (részletek itt).

Dantanasa.ro szerint ez év márciusában a Hargita Megyei Törvényszék elfogadta az ADEC benyújtott keresetét és Borboly Csaba RMDSZ-es megyeelnököt a székely zászló eltávolítására kötelezte úgy a megyeháza homlokzatáról, mint a tanácsteremből.

A döntés röviden: „Kötelezi az alpereseket a Székely Nemzeti Tanács, kék-arany, úgynevezett székely zászlójának, Hargita megye hivatalos zászlójaként elfogadott zászló eltávolítására a megyeháza homlokzatáról, és a tanácsteremből. Jelen döntés 15 napon belül megfellebbezhető, a fellebbezést a Hargita megyei Törvényszéken lehet benyújtani. Kihirdettetett 2016 március 29-én nyilvános ülésen”.

Az RMDSZ-es Borboly Csabának érvényesítenie kell a bíróság döntését, ellenkező esetben büntetőper elindítása van kilátásban.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy