Újabb halasztás Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök perében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Nem történt előrelépés kedden a Hargita megyei törvényszéken abban a perben, melyben Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnököt korrupciós ügyekkel vádolják.A halasztás okaként eljárásbeli hiányosságot hoztak fel az egyik vádlott idézésével kapcsolatban.

A pert, melyben Borboly Csaba ügyét tárgyalják,szétválasztották miután három vádlott beismerő vallomást tett és megszületett az elsőfokú ítélet.A korábban eljáró bíró csak a bűnügyi részt választotta szét viszont az általik okozott anyagi kár esetében a három személy vádlotti minősége megmaradt.

A keddre kitűzött határidőn megállapították,hogy az egyik vádlottat beidézték de nem volt visszajelzés,hogy kézhez kapta-e az idézést vagy sem.

„Rendes esetben,ha a per civil részét is szétválasztották volna a bűnügyivel egyidőben nem lett volna semmi gond.Mivel a civil rész még mindig szerepel a perben természetesen meg kell adni a lehetőséget,hogy ilyen módon védekezzenek.(…)Az eljárásbeli hiányosság abban áll,hogy az egyik vádlottnak küldött idézésről nincs visszajelzés.(…) A bíró halasztotta az ügyet eljárás hiányában.Ez egy különös eset, de ez a helyzet az előző bíró miatt aki csak a bűnügyi oldalát választotta szét a pernek.”magyarázta Sergiu Bogdan,Borboly Csaba védőügyvédje.

Kedden több vádlott ügyvédje kérte a védenceiket érintő hanganyagokat tartalmazó adathordozók másolatait.

Az újabb kitűzött időpont március 15-e,11 óra.

Mint ismeretes a Marosvásárhelyi DNA vádat emelt Borboly Csaba és másik 12 társa ellen többrendbeli hivatalbeli visszaélés,a közvagyon megkárosítása,okirat-hamisítás,koholt vádak alapján tett feljelentés gyanúja miatt.

Hárman a vádlottak közül beismerték bűnösségüket,őket első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték,a többi tíz vádlott pere tovább folyik.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy