O nouă amânare în procesul președintelui CJ, Borboly Csaba

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Procesul în care președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, este acuzat de fapte de corupție a fost amânat marți de Tribunalul Harghita după ce s-a constat o lipsă de procedură privind citarea unuia dintre inculpați.

Cauza în care este judecat Borboly Csaba, a fost disjunsă, după ce trei dintre inculpați și-au recunoscut faptele și au fost condamnați în primă instanță. Magistratul care i-a condamnat pe cei trei a disjuns însă doar latura penală, motiv pentru care latura civilă, respectiv prejudiciul cauzat de inculpații care și-au recunoscut vinovăția, a rămas în acest dosar.

La termenul de marți s-a constatat că unul dintre inculpați a fost citat la proces, dar nu se știe dacă citația a ajuns sau nu la acesta.

‘În mod normal, dacă s-ar fi disjuns și latura civilă o dată cu latura penală atunci lucrurile erau separate, diferite și nu era nicio discuție. Pentru că latura civilă a rămas în continuare în acest dosar, ei trebuie să se poată apăra pe latura civilă, e logic. (…) Lipsa de procedură vizează faptul că nu s-a întors citația. (…) Nu este important neaparat să vină, este important să fie citat. Practic, judecătorul, în mod corect, a amânat cauza pentru că nu era procedură, cu niște inculpați pe latură civilă. E o situație ciudată, dar asta este chestiunea, decizia judecătorului celuilalt care a disjuns numai pe jumătate, numai pe componenta de latură penală’, a explicat presei apărătorul lui Borboly Csaba, avocatul Sergiu Bogdan.

La termenul de marți, avocații mai multor inculpați au solicitat să li se pună la dispoziție copii de pe suporții optici pe care s-a realizat înregistrarea interceptărilor inculpaților din dosar.

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 15 martie, la ora 11.00.

Potrivit DNA Târgu Mureș, Borboly Csaba a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată și calificată — câte 3 acte materiale, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată și calificată — 3 acte materiale, două infracțiuni de fals intelectual și denunțare calomnioasă.

Trei dintre inculpați și-au recunoscut vina și au fost condamnați în primă instanță, iar în cazul celorlalți zece procesul continuă.

Sursa: agerpres.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy