Újabb kánikulai nap Hargita megyében- elsőfokú riasztás

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sárga kód

Június 20-án a hőséghullám a Körösvidék, Erdély nagy része, Dél-Moldva, Munténia keleti fele és Dobrudzsa területén is kitart, a maximumhőmérséklet általában 32 és 35 fok között lesz, helyenként pedig kánikula lesz. A kellemetlen hőérzet magas lesz, a hőmérséklet páratartalom index (TSI) enyhén meghaladja majd a kritikus 80 egységet.

Narancssárga kód

A hőhullám tovább fokozódik, így a Bánátban, Olténiában, Délnyugat-Erdélyben és Munténia nyugati felében különösen magas lesz a hőmérséklet ezen a napon. A legmagasabb hőmérsékleti értékek általában 34 és 38 fok között lesznek, kánikula és kellemetlen hőérzet alakul ki, a hőmérséklet-páratartalom index (TSI) pedig meghaladja a 80 egységben meghatározott kritikus küszöbértéket.

Helyenként trópusi lesz az éjszaka, a legalacsonyabb hőmérséklet 20 fok körül alakul.

Megjegyzés: Az elkövetkező napokban a hőhullám az ország nagy részén folytatódik, és a kellemetlen hőérzet továbbra is magas marad.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az időjárási jelenségek alakulásának és intenzitásának függvényében frissíti ezt a közleményt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy